Proslava mature desete generacije

Deseta generacija naše škole u petak, 25. 5. o. g., svečano je proslavila svoje maturalnu večer.

Nizale su se godina za godinom pa tako i generacije KŠC-ovaca. Svaki od njih ostavio je bitan trag, a kada ponovo dođe u svoju školu, mjesto gdje je sve počelo, uvijek je dobrodošao! Četiri godine u srednjoj školi prolete jako brzo, tako da kada i dođe kraj, nemate osjećaj da je uistinu tako. Kroz misli će tada svakom proletjeti svi oni najbolji trenuci, proživljeni s onim ljudima s kojima ste dijelili klupu, kabinet ili jednostavno bili i ostat ćete prijatelj.

Deseta generacija naše škole, ista ona čijim je dolaskom obilježeno deset godina njenog postojanja mjuziklom „Petar Pan“, a koja je sjela u školske klupe tog 1. 9. 2014., ove je godine privela svoje srednjoškolsko obrazovanje kraju, i to 18. svibnja.

Proslava mature održana je u petak, 25. 5. Maturanti naše škole okupili su se u Parku Petar Kočić u 19 sati, a već oko 20 sati zaputili su se prema školi defileom kroz grad, baš kao i učenici Škole učenika u privredi. Ondje su ih dočekali ravnatelj Ivica Božinović, direktorica Anđa Tomić, razrednici prof. Mirjana Marić (IV.a) te prof. Vlatko Malbašić (IV.b) kao i drugi profesori i djelatnici, poznata lica koja su ih okruživala za vrijeme četiri godine školovanja. Doček maturanata upriličen je i govorom ravnatelja, direktorice i razrednikâ, koji su poželjeli sve najbolje maturantima, da i dalje ostaju ustrajni u onome što čine, ali i da pamte sve one lijepe momente koje su proveli u svojoj školi.

Tom prilikom je izrecitirana i pjesma napisana Desetoj generaciji, pod nazivom „Deset za desetu generaciju“, čiji je autor Emanuela Buganik, učenica IV.a. Kroz stihove svoje pjesme osvrnula se na četiri godine koje su sada iza nje i njene generacije te se pridružila onim iskrenim željama profesorâ za sve ono što ih tek u životu čeka.

Nakon govora,  djevojke i mladići, u većem broju izveli su i maturalni ples, a potom zaplesali i svima poznatu Macarenu. Ništa nije moglo omesti predivnu atmosferu koju su ovi mladi ljudi stvorili. Svojim glasom i stasom, u raskošnim haljinama i odijelima, dokazali su da su pravi gimnazijalci, sada već i intelektualci u našem društvu. Ipak, ništa ne bi bilo moguće ni bez one najveće potpore u životu, roditelja, rodbine i prijateljâ koji nisu mogli skriti radost i ponos vidjevši svoje maturante.

Restoran „Aquana“ bilo je njihovo sljedeće odredište, gdje su nastavili svoje maturalno slavlje zajedno  s profesorima.

Još jednom: SRETNO našim maturantima! Neka vam je svima na umu da sve što naumite možete i postići svojim zalaganjem, vjerovanjem da možete, a za kraj, kako kažu stihovi pjesme generaciji:
„…Vidimo se u istim klupama,

za pet godina,

opet!“

Emanuela Buganik, IV.a