Ljetovanje u Kraljevici

Zahvaljujući dobročiniteljima Grada Kraljevice deset učenika naše škole u pratnji dvije profesorice početak svog ljetnog raspusta, od 9. do 16. srpnja o. g., proveli su u Oštrom, Kraljevici, na sedmodnevnom ljetovanju uživajući u morskim radostima.

Deset učenika naše škole imalo je prigodu u pratnji prof. Irene Bjekić i prof. Blaženke Ivekić biti na sedmodnevnom ljetovanju u Centru za rehabilitaciju Rijeka – podružnica Kraljevica, Oštro. Osim uživanja u ljetnom kupanju, učenici su za vrijeme svoga boravka u Oštrom posjetili i Opatiju, najromantičniji grad u Europi, te prošetali Rijekom. U Opatiji su vidjeli i crkvu sv. Jakova po kojoj je kasnije i cijeli grad dobio ime, te repliku reljefa „Pieta“ kipara Ivana Meštrovića i prošetali šetnicom Lungomare. Posjetili su i svetište Gospe Trsatske, koje je u lipnju 2003. posjetio i papa Ivan Pavao II. te razgledali Kapelu zavjetnih darova, koja svjedoči o čudesnim moćima i zahvalnostima koju su pružili vjernici Gospi Trsatskoj. Molili su i zahvalili Gospi za roditelje, prijatelje, dobročinitelje… Također, popeli su se i na ogromnu kulu, Trsatski kaštel, a onda su se prema centru Rijeke spustili mnogobrojnim stubama (kažu da ih ima 561), poznatim kao stube hrvatskog vojskovođe Petra Kružića. Također su posjetili i grad Bakar, koji je obilježavao dan grada te nazočili svečanoj manifestaciji, uprizorenju povijesne Pomorske bitke iz 1616., kada su Mlečani posljednji put pokušali osvojiti Bakar.

Posebnu zahvalnost dugujemo dobročiniteljima koji su nam omogućili prekrasne dane odmora i ljetovanja, gradonačelniku Grada Kraljevice Daliboru Čandrliću, dogradonačelnici Pauli Vučković, ravnateljici Centra za rehabilitaciju Rijeka Orneli Klevisser – Tomašić, predstojnici Centra podružnice Kraljevica – Oštro Violeti Čelan kao i djeci i svom osoblju Centra u Oštrom koji su nas ugostili i velikodušno nam otvorili vrata svoga Centra, ali i vrata svoga srca. Također, zahvaljujemo i gosp. Gordanu Žurgi preko kojeg je i započela suradnja naše škole s Gradom Kraljevica kao i svim dobrim ljudima koje smo kroz ove dane susreli i upoznali.

Valentina Knežević, I.a