Dodjela diploma desetoj generaciji maturanata

U četvrtak, 21. 6. o. g., uručene diplome desetoj generaciji maturanata.

Četiri godine truda i rada ipak urode plodom, pa je tako i zalaganje maturanata desete generacije naše škole. I naši su gimnazijalci dočekali dan kada će napokon u svoje ruke preuzeti diplome koje su, uspješnim polaganjem maturalnog ispita, s pravom zaslužili. U četvrtak, 21. 6. o. g., održana je svečana dodjela diploma s početkom u 19 sati u holu škole, pred nazočnim roditeljima, upravom škole, profesorima i naravno, maturantima.

Kao uvertiru u tu večer, himnu svih srednjoškolaca odnosno „Gaudeamus“ izvela je Emanuela Buganik (IV.a). Ravnatelj Ivica Božinović, a potom i direktorica Anđa Tomić imali su riječ te su se osvrnuli na prethodne četiri godine, postignuća učenika, kao i na uspjeh na maturalnom ispitu.
Mnogi su učenici dali značajan doprinos školi, kako u izvannastavnim tako i u izvanškolskim aktivnostima, za što su ih pred nazočnima i pohvalili. Još jednom su pozdravili maturante, poželjevši im samo ono najbolje kroz život.

Ipak, bilo je potrebno i još nekoga spomenuti, nekoga po kome će se ova deseta generacija naše škole itekako pamtiti! Jedna skromna, a opet vrijedna učenica uvijek veselog duha, spremna pomoći svojim kolegama, svojim je odličnim uspjehom i primjernim vladanjem, ali i zalaganjem na sportskim natjecanjima zasluženo proglašena učenicom generacije. Ona je Ena Jahić, učenica IV.a. Ena je izrazila zahvalnost profesorima, kao i svojoj razrednici prof. Mirjani Marić na svesrdnoj podršci, svemu što su naučili nju i njenu generaciju. Ne samo za školu, već i za čitav život. Ponoseći se time što je bila dio odjeljenja IV.a pozdravila je još jedanput sve nazočne, svoje kolege koji su bili dio jedne životne priče – srednjoškolskog obrazovanja.

Zatim je ravnatelj Ivica Božinović, zajedno s direktoricom Anđom Tomić, našim maturantima uručio diplome. Ti su momenti ovjekovječeni i ponekom fotografijom, a nazdravilo se i čašom šampanjca. Mada je samo osmijesima ponosnih roditelja i razrednikâ, kao i presretnih maturanata te večeri ondje bilo mjesto, potkrala se i pokoja suza, prisjećanjem na jedno od najljepših doba u životu svih maturanata koje je upravo završilo…

Emanuela Buganik, IV.a