MOI

MOIMale Olimpijske igre

Naša škola domaćin regionalnog natjecanja Malih Olimpijskih igara

Kvalificirane ekipe, profesori i navijači došli su u velikom broju. Vladala je prava sportska atmosfera, a sve su se ekipe borile do poslijednjeg poena, poštivajući pravilo fair-playa. Igralo se vatreno, dok su navijači glasno podržavali svoje timove.


Opća gimnazija Katoličkog školskog centra u Banjoj Luci u nedjelju, 7. 4. 2013. godine bila je domaćin regionalnog natjecanja Malih Olimpijskih igara za srednje škole u odbojci.

Uprava naše škole stoga je uložila maksimalan trud da sve prođe u najboljem redu, što se i potvrdilo pozitivnim dojmovima svih sudionika. Nakon svečanog postrojavanja ekipa, sudionicima-predstavnicima škola obratili su se ravnatelj Katoličkog školskog centra mons. Ivica Božinović, direktorica naše škole prof. Anđa Tomić, kao i koordinator Malih Olimpijskih igara za regiju Banja Luka Velibor Vidović.

Kvalificirane ekipe, profesori i navijači došli su u velikom broju. Vladala je prava sportska atmosfera, a sve su se ekipe borile do poslijednjeg poena, poštivajući pravilo fair-playa. Igralo se vatreno, dok su navijači glasno podržavali svoje timove.

Ekipe koje su se kvalificirale u muškoj kategoriji su: Elektrotehnička škola Banja Luka, Ekonomska škola Banja Luka, Mašinska škola Mrkonjić-Grad, Srednjoškolski centar Prnjavor, kao i Tehnološka škola Banja Luka.

Rezultati su sljedeći:
Tehnološka škola Banja Luka – Mašinska škola Mrkonjić-Grad 0:2;
Elektrotehnička škola Banja Luka – Ekonomska škola Banja Luka 2:1;
Mašinska škola Mrkonjić-Grad – Srednjoškolski centar Prnjavor 2:0.

Treće mjesto pripalo je Ekonomskoj školi Banja Luka, drugo Elektrotehničkoj školi također iz Banje Luke, dok je prvo mjesto zasluženo pripalo Mašinskoj školi iz Mrkonjić-Grada.

Ekipe koje su se kvalificirale u ženskoj kategoriji su: Gimnazija Banja Luka, Katolički školski centar Banja Luka, Medicinska škola Banja Luka, Gimnazija Mrkonjic Grad, Srednjoškolski centar Prnjavor, Srednjoškolski centar Šipovo.

Rezultati su sljedeći:
Katolički školski centar Banja Luka – Gimnazija Banja Luka 0:2;
Medicinska škola Banja Luka – Gimnazija Mrkonjić-Grad 0:2;
Srednjoškolski centar Šipovo – Srednjoškolski centar Prnjavor 2:0;
Gimnazija Banja Luka – Ekonomska škola 2:1.

Na trećem mjestu tako je Gimnazija Mrkonjić-Grad, na drugom Srednjoškolski centar Šipovo, a na prvom banjolučka Gimnazija.

Nakon završetka natjecanja upriličeno je proglašenje pobjednika te dodjela medalja, pehara i diploma za najbolje, a naša je škola tako još jednom dokazala, nakon nedavnoga republičkog natjecanja iz njemačkog jezika i spomenutih Malih Olimpijskih igara, da je uspješan organizator, ali i topao domaćin.

Nadežda Grbić, II.b

[fbphotos id=10151511972532492]