INOVA-Mladi 2012

Izvješće sa sudjelovanja na izložbi INOVA-MLADI u Zagrebu

Učenik I. a razreda Opće gimnazije KŠC-a u Banjoj Luci Filip Petrić, u pratnji prof. Petra Crnomarkovića, sudjelovao je na tradicionalnoj izložbi dostignuća mladih inovatora INOVA-MLADI, održanoj 5. svibnja/maja 2012. u Zagrebu.
O svojim dojmovima sa sudjelovanja na izložbi, ali i puta u Zagreb, Filip je kazao:
– Na put smo krenuli u 03:00, tako da smo na odredište stigli neispavani, ali prije svih drugih sudionika. Snalažljivošću prof. Crnomarkovića, uzeli smo najbolje mjesto u dvorani, koje je, umjesto očekivana dva četvorna metra, imalo površinu komada papira formata A2.
Unatoč skromnim sredstvima kojima je organizator raspolagao, uložen je maksimalan trud kako bi se ispunili zahtjevi ove izložbe, u čemu se i uspjelo.
Bilo je dosta zainteresiranih, uglavnom odraslih posjetitelja koji su htjeli znati kako sam došao na ideju ove inovacije, ali i tehničke detalje koje sam im, naravno, tek djelomično mogao reći. Ovom je prilikom razdijeljen i veći broj promotivnih letaka za koje mislim da su, usprkos skromnom formatu, dostojno predstavili našu školu (u prilogu – letak). I na kraju, naporno, ali sadržajno i vrlo dragocjeno iskustvo u okruženju svojih mladih kolega.
Filip Petrić, I.a