Druga generacija obilježila pet godina mature

Nakon što je prva generacija naše škole prošle godine, u blagdanskom ozračju, obilježila pet godina od polaganja ispita zrelosti i time otvorila sezonu proslava, učinila je to, krajem kolovoza/augusta ove godine i 2. generacija, na čelu sa svojim razrednicama prof. Marić i prof. Šips.

Krajem kolovoza/augusta ove godine učenici druge generacije naše škole (2006.-2010.), nakon pet godina od polaganja ispita zrelosti, ponovno su se susreli u svojoj školi. Tu su ih, u prigodi proslave petogodišnjice mature, uz razrednice Mirjanu Marić i Maju Šips, dočekali ravnatelj mons. Ivica Božinović i direktorica prof. Anđa Tomić, kao i brojni njihovi profesori, ali i naš čika Zrinko.

Razrednice tadašnjeg IV.a i IV.b povele su svoje đake u njihove nekadašnje učionice ili bolje reći na poprište lijepih i malo manje lijepih dogodovština iz srednjoškolskog života. Učenici su se pohvalno izrazili vidjevši da su učionice sada u novom ruhu.

Uslijedila je prozivka po nekada zloglasnom dnevniku te neobavezan razgovor o onom bitnom što se događalo u proteklih pet godina na privatnom i profesionalnom planu. Mnogi od bivših đaka rasuti su danas po svijetu te vrijedno rade na izgradnji svoje karijere, a i oni koji su ostali u našem okruženju ne zaostaju za njima.

A dok smo se družili, došli su nam ”fotografi” da ovjekovječe ovaj prvi organizirani susret druge generacije KŠC-a. Naravno, osmjesi na licima ovih mladih ljudi govore dovoljno. Došli su s voljom jer ih za njihovu školu vežu lijepe uspomene, a i u njoj je ostao vrlo bitan dio njihove mladosti. Po silasku o hol, nazdravili smo jedni drugima te se rastali sa željom da se okupimo i prije nego prođe još pet godina.

Ono što sam čula od jedne od naših bivših učenica dok je izlazila iz škole, ostat će mi u trajnom sjećanju: “Prošla sam svijeta, ali ove i ovakve škole nigdje nema”. Dogovor je ostao, vidimo se, ako ne prije, za pet godina.

Maja Šips, prof.