International

gruppenfoto2016

1. Mreža St. Marienthal

Cilj ove mreže je ponuditi mladim ljudima iz država EU priliku da se bolje upoznaju, razmjene iskustva i budu oni koji grade svoju budućnost. ‘Mreža St. Marienthal‘ je osnovana 1994. godine. Zajedno s ‘Internacionalnim centrom za susrete iz St. Marienthala‘ od davne 1997. godine gimnazija ‘St. Ursula-Schule Hannover‘ iz Hannovera zajedno s Općom gimnazijom KŠC-a jedna je od 11 partnera ovog programa.

 


Novosti za naše učenike (zadnja izmjena: 01.03.2017. godine)

I ove godine naša će škola sudjelovati na dva seminara u St. Marienthalu. Pripreme su u toku. Molimo sve zainteresirane učenike da se jave na io@kscbl.com s motivacijskim pismom (1/2 A4 stranice, font 12pt, prored standardni).

Još uvijek nismo sigurni koliko ćemo učenika moći povesti ove godine na seminar. Više detalja bit će objavljeno na ovoj stranici u narednom periodu.

  1. The intercultural-historical seminar 2017‘ će se održati od 15.10. do 22.10. ove godine.
  2. The international-religious seminar 2017‘ će se održati od 5.11. do 12.11. ove godine.

Ove godine dva mjesta za 1. seminar su rezervirana za učenike koji imaju talenta u pisanju. Naime, ako ste zainteresirani i želite se prijaviti na audiciju za ovogodišnji seminar u St. Marienthalu, trebate do kraja ovog mjeseca napisati scenarij za kratkometražni film dužine maksimalno 15 minuta. Tema je “Izbjeglice u Europi”. Scenarij treba biti napisan na engleskom jeziku i dostavljen do 31.03.2017. na io@kscbl.com. Molim vas da se informirate na web stranicama sličnim ovoj o ispravnoj formi scenarija. Nakon što predate scenarij, izabrat ćemo dva najbolja scenarija. Učenici čiji su scenariji izabrani, obavit će formalni razgovor u Upravi škole i ukoliko je njihovo vladanje primjereno i ukoliko Uprava odobri, njih dvoje bit će izabrani da predstavljaju našu školu na 1. seminaru u St. Marienthalu ove godine.

Ostale propozicije bit će objavljene u skorije vrijeme.